АВТОКЛАВ ШВИДКИЙ ЕЛЕКТРИЧНИЙ СИНІЙ ВЕЛИКИЙ 0,5Л — 20 БАНОК АБО 1,0Л — 12 БАНОК
АВТОКЛАВ ЭЛЕКТРИЧЕСКИЙ ХАРЬКОВСКИЙ 30 Л
Автоклав призначений для консервування в домашніх умовах м'ясних, рибних та інших продуктів. З його допомогою процес прискорюється вдвічі-тричі (що дає змогу заощадити час і енергоресурси), у високому режимі термообробки досягаються гарні смакові якості продуктів і загибель хвороботворних бактерій.
Технічні характеристики:
Місткість — 0.5 л — 20 банка., 1 л.-12 банок
Максимальний робочий тиск — 3,5 амт.
Габарити:
Висота — 600 мм
Ширина — 350 мм
Маса — 21 кг
Потужність — 2,2 кВт
Напруга — 220 Вт
Автоклав харківського виробництва. Комплектація — градусник, монометр, ніпель, спускний клапан. Закручується за допомогою хрестовини (гвинтова закрутка)
Комплектація автоклава:
- Манометр
- Притискний механізм
- Циліндричний корпус
- Ніпель
- Термометр
- Кришка
- Клапан запобіжний
- Винт
- Паспорт
Для зручності у використанні під час пробного пуску необхідно практичним методом виявити похибку терморегулятора щодо спиртового термометра!
Підготовка до роботи:
- Встановити манометр
- Заповнити на 1/3 стійку термометра машинною оливою та встановити термометр
- Укласти на дно автоклава у 2-3 шари щільну тканину ( мішковину, джинс)
- Поставити заповнені закочені банки в автоклав. Між рядами та між собою банки нічим не переплітаються.
- Банки не мають мати тріщин і бульбашок повітря в склі, інакше вони будуть лопатитися!
- Заповнити автоклав водою так, щоб верхня банка була покрита шаром 1,5-2,0 см
- Закрити кришку, після цього автомобільним насосом створити тиск 1,5 атм. І візуально (за допомогою мильної піни) а також на слух перевіряють на герметичність, особливо в місці встановлення манометра. Герметичність автоклава обов'язкова!
Процес приготування в автоклаві електричним:
Нагріваємо автоклав і стежимо за температурою. Щойно температура досягла 120 градусів, засікають час, і подальший процес варіння триває 15-20 хв. За час варіння температура підніметься до 120-125 градусів, а тиск підніметься до 5-7 атм ( залежить від температури й об'єму повітря в автоклаві). У разі неповного завантаження автоклава тиск нижчий. Після повністю вимикають, й автоклав залишають для охолодження до температури 30 градусів. Тільки після остигання через золотушник обережнотравлюють повітря й відкривають кришку автоклава!
Рекомендуємо для отримання досвіду роботи з автоклавом зробити пробне консервування 2-3 банки. Умови консервування для будь-яких обсягів завантаження автоклава однакові.
Орієнтовний час стерилізації продуктів у електричному автоклаві:
Яловичина — 60 хв
Курка — 40 хв
Риба — 25 хв
Овочі — 15 хв
Основні атрибути | |
---|---|
Об`єм | 30 л |
Виробник | Харків |
Максимальний робочий тиск | 3.5 МПа |
Країна виробник | Україна |
Стан | Новий |
Джерело нагріву | Електричний (ТЕН) |
Тип | Автоклав |
- Ціна: 4 450 ₴
- Готово до відправки
4 450 ₴
- Понеділок09:0018:00
- Вівторок09:0018:00
- Середа09:0018:00
- Четвер09:0018:00
- Пʼятниця09:0016:00
- Субота09:0016:00
- НеділяВихідний